Nieuwe ambulancepost in Woensel

Gepubliceerd op: 18-06-2018 foto #52890 0 commentaren 0 stemmen

Categorie:Gezondheidszorg - GGD - Hulpdiensten - Ambulance.    Stadsdeel:Woensel    Jaar:2018 Groep:-    Bijdrager:Frans Gommers -c-

OMSCHRIJVING

Ambulancezorg en brandweer samen onder één dak
1-6-2018

Vanaf 1 juni heeft GGD Brabant-Zuidoost een nieuwe ambulancepost bij de brandweer in Woensel. Dit betekent dat vanaf nu ook ambulances op deze post staan en vanuit die plek uitrijden. De opening van deze nieuwe post is één van de onderdelen van het spreidingsplan van de GGD. Dit plan zorgt voor een betere spreiding van ambulances zodat alle inwoners in de regio zo snel mogelijk hulp krijgen wanneer dat nodig is.

De directeuren van de Brandweer Brabant-Zuidoost en GGD Brabant-Zuidoost kregen de opdracht om daar waar mogelijk, gezamenlijke huisvesting te onderzoeken. En bij de brandweerkazerne in Woensel is dit gelukt. Na een grondige verbouwing heeft de brandweer ruimte gemaakt voor de ambulancezorg en zijn wij nu samen onder één dak gehuisvest. De ambulances en de brandweerauto’s verlaten de kazerne meestal via de Marathonloop. We verwachten dat het verkeer er dan het minste last van heeft. Daarnaast is dit ook de veiligste route.

De huidige ambulancepost op de Deken van Somerenstraat blijft voorlopig ook open, in afwachting van de nieuwe post aan de Aalsterweg in Eindhoven-Zuid. De opening van een tweede ambulancepost in Eindhoven past in het plan om door betere spreiding van ambulances te kunnen blijven voldoen aan de stijgende zorgvraag. Daarnaast breidt GGD Brabant-Zuidoost haar capaciteit uit met meer ambulancepersoneel en extra ambulances. Deze maatregelen zijn het resultaat van een onderzoek naar spreiding en beschikbaarheid van ambulancezorg en moeten de komende jaren voor betere prestaties zorgen.

Aldus een schrijven van de GGD Brabant ZO van 1-6-2018.
.

DEEL DEZE FOTO    

SOORTGELIJKE FOTO'SCOMMENTAREN (0)SIGN IN OR REGISTER TO JOIN THE CONVERSATION


© Copyright 2013 EINDHOVEN-IN-BEELD.nl Alle rechten voorbehouden.