Landskampioen in nieuwe kleren.

Gepubliceerd op: 22-02-2017 foto #50140 0 commentaren 1 stemmen

Categorie:Sport - Voetbal - PSV    Stadsdeel:Centrum - Rechtestr/Korte Steenw.    Jaar:1951 Groep:-    Bijdrager:Louis van Lierde

OMSCHRIJVING

Eerder schreef Louis van Lierde een prachtig verhaal bij een foto, dat verhaal geef ik bijna ongewijzigd onderstaand weer.

Mijn vader [Jean (Jan) van Lierde] en ik waren aanwezig bij die wedstrijd toen PSV Landskampioen 1951 werd. Mijn vader vooral, maar ook ik, rasechte PSV-ers, wilden dat kampioenschap niet zomaar voorbij laten gaan. Op die dag toen verscheidene open landauers met de PSV-spelers (zie foto 50101) en bestuur c.s. door de stad trokken en dus ook door de Rechtestraat, stopten ze op de hoogte Rechtestraat 23. Daar mocht ik als blaag van 10 jaar, mede namens mijn vader & moeder, aanvoerder Berend Scholte een groot, mooi boeket bloemen overhandigen met de mededeling dat mijn vader het zeer op prijs zou stellen om alle spelers van het Kampioens-elftal van een compleet uitgaans costuum te voorzien. Ondanks dat ik geen microfoon bij de hand had stonden alle spelers in de landauers op en applaudiseerden en joelden van hartelust. Vergeet ik NOOIT meer! Dat heeft zoveel indruk op mij gemaakt dat ik moest huilen en Berend mij omhelsde en mij maar vooral mijn vader bedankte voor het grandiose aanbod.

Later herinner ik mij nog een fotoshoot in onze zaak waarin Coen Dillen door mijn moeder in het nieuwe costuum werd ‘gehesen’. Waarom ‘gehesen’? Nou, omdat Coen het niet kon laten, als rasechte Eindhovenaar (Strijp), de hoognodige leuke commentaren te leveren bij die aankleedpartij. In die tijd zijn er van die fotoshoot enkele advertenties gemaakt, geplaats in het Eindhovensch Dagblad (zo heette het toen nog) die ik op de dag van vandaag niet terug kan vinden. Zelf heb ik daarvan een bijzonder mooie foto waarop mijn moeder Coen ‘onder handen neemt’!
Deze foto stuurde Louis naar ons toe en zie je hierboven.
(Frans)
.

DEEL DEZE FOTO    

SOORTGELIJKE FOTO'SCOMMENTAREN (0)SIGN IN OR REGISTER TO JOIN THE CONVERSATION


© Copyright 2013 EINDHOVEN-IN-BEELD.nl Alle rechten voorbehouden.