Vanaf 1920 werden de huizen van straten die min of meer op het centrum gericht waren, vanaf de stad gezien oplopend genummerd. Oneven nummers links. Even nummers rechts. Of dit consequent werd doorgevoerd en wat het criterium was voor de zijstraten? Bij de zichtbare zijgevel achterlinks begon de Houtstraat, links oneven rechts even. Voor 1920 was dit de Nieuwstraat, de huizen rechts hadden nummer 1,2,3,4 etc. aan het einde van de straat nummerde men aan de overkant door nummer 66 lag tegenover nummer 1.
.
-
Ik meen dat tandarts Prinsen links in het huis dat terugvalt zijn praktijk had.
-
Lucien, ik meen dat ik dat zeker weet. Hij heette volgens mij overigens Prins. Hoop niet dat je hier kiespijn van krijgt.
-
Links moet ook verfzaak van Doorn begonnen zijn als ik me goed herinner, en was er een herenkapper (Melis ?) waar je altijd korter geknipt vandaan kwam dan de bedoeling was. Het eerste huis na de Houtstraat moet bakker Bakers geweest zijn. Het pand voor de Houtstraat heeft ook nog een meubelzaak van der Grinten in gezeten. Zijn er mensen die nog meer zaken kennen of deze namen kan bevestigen?
-
Beste Fred. Ook was er een cafe aan de linkerkant, en een cafetaria (de Kombuis) behalve van Dam, want die kende iedereen. De namen die jij noemt kloppen zover ik weet. Aan de rechter kant zaten ook zaken. Groentewinkel Olyslagers, drogisterij van Es, een fietsenwinkel waarvan ik de naam niet meer herinner. En Timmermans die er nog steeds zit.
-
Het café was van de fam Vlemmix en de frietzaak van Dick Mulder
-
De fietsenwinkel was van Van den Biggelaar. De gebroeders Jan (dameskapper) en Sjaak van Melis (herenkapper) zaten naast elkaar aan de linkerkant na het café van Piet van Son/Zon.
-
Fred, in de 50er jaren waren hier aan de linkerkant gevestigd: Tandarts G.J.J. Prins op nr. 1a; Fa. v.d. Heuvel & Zn. Aannemer op nr. 5; J.G.M. Leermakers-v.d. Boogaart, Zuivelproducten en kruidenierswaren op nr. 9; Café "De Tunnel" P. v. Son op nr. 15; C. Kouwenhoven, Banketbakkerij op nr. 17 en J. v. Melis-Smulders, Dames en herenkapper op nr. 19.
-
Piet van Son en Mien Groos hebben café de Tunnel destijds overgenomen van opoe Vlemmix. Ik hoor regelmatig verhalen van mijn schoonvader Peter van Son, zijn broer Jan en zijn zus Marion over het café. Vooral de jukebox wordt regelmatig genoemd. Verhalen maken nieuwsgierig. Helaas heb ik nog nooit foto's van de gevel of interieur gezien. Kan iemand mij vertellen waar op deze foto café de Tunnel zat?
-
Ja Ruud dat kan ik, ongeveer in het midden aan de linkerkant zie je de reclame hangen van ik denk Dommelsch bier, boven de wandelende dame.
-
Ik zie eindelijk Kruisstraat 1 op de foto, waar ik gewoond heb tot mijn 8-ste en tandarts Prins was inderdaad onze buurman aan de ene kant en Annie en Gerard vd Ven aan de andere kant. Tegenover ons woonde de familie vd Eden, waar ik veel gespeeld heb.
-
Hallo Rita inderdaad heeft mijn zus op nr3 gewoond. Zij hadden er een antiekwinkel en die huisjes zijn afgebroken ik denk ongeveer 1969.
Jou moeder is een nichtje van ons vandaar dat ik dat weet. Leuk om dat terug te zien toch?
-
Hallo Henny, nu weet ik zeker dat je een broer bent van Tiny. Ik kwam bij jullie thuis en Tiny deed mijn haar, inderdaad twee gebroers naast elkaar dames en heren kapper. Je vader bracht me soms naar huis 's avonds als het laat werd. Mooi zulke foto's te vinden als je al zo lang in Australia woont. Ik werd toen Doortje genoemd.
-
Kruisstraat 1 daar heb ik gewoond, langs Tandarts Prinssen. Hier heb ik het altijd super naar mijn zin gehad. En ons opa en oma woonden op nr. 19 Jan en Mien. Later hebben ons pap en mam de kapsalon overgenomen.
-
Op kruisstraat 17 was (voor de verfzaak van Doorn) bakker Michiel van Loon gevestigd. Dat was tussen opoe Vlemminx en dameskapper van Melis. Weer een deur verder zat Harrie van Melis, herenkapper. Tegenover was "de brede stoep", waar wij oneindig veel gespeeld hebben. Daar woonden de families van de Boomen, van Geel, Blatter, de Haan, Tabak etc.
-
Oom Harrie van Melis is omgekomen in WOII.
-
Corry je had toch een foto van de bakkerij op Kruisstraat 17?
===Staat nu als foto
17614 op de site, maar er komt waarschijnlijk een betere versie aan. = Frans===
-
Mijn oma en opa, Frans en Mina Dings, woonden op Kruistraat 1 naast tandarts Prins. Daar heeft hun dochter Dora met haar man Piet de Vos, kinderen Helma, Antoon en Gerrie afscheid genomen 47 jaar geleden 3-8-1962. Mijn Opa helaas stierf drie weken er na en oma verhuisde op het eind van dat jaar. Schuin tegenover in de straat woonden een groentenboer. Sorry, Mijn Nederlands schrijven is wel slecht maar ik was pas 12 toen ik Nederland verliet.
===Je Nederlands is nog prima hoor Gerrie. = Frans===
-
Wie kent nog Willie Dings van Kruisstraat 1?
Zij naaide mijn bruidjesjurk (toen ik een jaar of 7 was en bruidsmeisje mocht zijn bij het huwelijk van Huub Troost(Houtstraat). Toen wij vertrokken vanaf Kruisstraat 17 is er een andere bakker in gekomen in 1954.
-
Corry, Willie Dings was de jongste zus van mijn moeder, Sjaantje Lemmens-Dings. Zij is met haar man Rob Baayens begin zestiger jaren naar Californië geëmigreerd, waar later ook haar zus Dora met man en kinderen naar toe gingen. Zie ook commentaar van Gerrie, mijn nichtje. Uit dit gezin van Kruisstraat 1 is nu iedereen overleden: oma en opa Dings en hun kinderen Cor, Jeanne, Dora en Willie.
-
Tandarts Prins woonde daar inderdaad. Met zijn zoons Peter en Gerrit had ik veel contact omdat we alle drie in de Schoenmakerstraat op school gingen. Op een Novemberdag in 1951 fietste ik met Gerrit door de Bakkerstraat naar de Woenselse Markt toen ik geschept werd door een andere weggebruiker. Gerrit heeft me helemaal naar huis geduwd, op de Kleine Berg, mijn enkel bleek gebroken. Gerrit, alsnog bedankt.
-
Mijn naam is Marietje Retera en ik heb in de Kruisstraat 125 gewoond tot 1944. Mijn vader was kleermaker, Jan Retera. Wie heeft er nog foto's of wie kent mij?
-
Bakker Kouwenhoven heeft in 1953 de banketzaak van mijn vader Michel van Loon overgenomen. Mijn vader was ernstig ziek en moest de zaak helaas verkopen. Groenteboer Olieslagers zat op de hoek van Kruisstraat- Pastoor Petersstraat en op de andere hoek zat een zaak met o.a. kogellagers. Iets verderop zat Van Hest, die o.a. schaatsen verkocht en lederwaren. Tegenover nr. 17 (mijn geboortehuis) woonden o.a. families Tabak, Blatter en Haans.
-
Ik ben geboren bij mijn oma Kruisstraat 93, op 20 februari 1949. Mijn ouders woonden toen bij haar in, t/m 1951.
Zijn er nog foto's van de Kruisstraat uit die tijd beschikbaar?
===Toets in het vakje rechtsboven bij "ZOEKEN" het woord 'Kruisstraat' in en je krijgt een reeks foto's om eens in te snuffelen. Veel plezier. =Frans===
-
Ik ben Kitty Hollanders en ben geboren op Kruisstr 77b boven de toenmalige Etos. Mijn pa had een sokkenfabriekje en zijn broer woonde op 77a, een winkel met dieren en vogelvoeding, duivenklokken en bekers en medailles. Mijn opa woonde in de Vriesstraat 15 en had duiven. Boven hen woonde kleermaker Stommels. Ik ben in 1953 geboren en heb in Houtstraat even op school gezeten en we zijn toen ik 6 was naar Geldrop verhuisd. Ik weet dat er een huishoudelijke zaak naast ons zat van de familie Vroege, en dat de Etos een café werd!!. Nou ik hoop dat iemand foto's heeft van rond die tijd.
-
Kitty dan ben jij een dochter van Piet Hollanders en Bep van Oosterom. Jouw ouders hebben een winkel in de Laagstraat (Gestel) gehad. Mijn overleden broer heeft nog bij hen gewerkt, hij ging met je vader naar klanten. Op E.I.B. staat een foto van de de winkel.
-
Kitty,tik bij ZOEKEN het nummer
24348 in, dan zie je de oude winkel. De deur is er weggehaald. Die zat er in het midden.
-
Ik moet even iets rechtzetten, ik ben niet geboren op de Kruistraat op nr. 93 maar op nr. 97. Maar ik kan daar helaas geen foto's van vinden! Groetjes,
-
Hoi Ab, ja dat klopt, mijn ouders zijn Piet en Bep. Mijn vader is overleden met 56 jaar, mijn moeder leeft nog en is bijna 83. Leuk dat die reacties op mijn stukje. Ikzelf ben nu 57 jaar en heb nog een broer John en zus Jeanne.
-
Kitty ik was vanmiddag bij mijn schoonzus en vertelde over jou, zij liet mij een geboortkaartje van je broer John zien. Daar sta jij met je zus Jeanne op.
-
Peildatum 1-1-1921 Kruisstraat(eertijds Kerkstraat in Woensel geheten!) --bewoners-/huurderslijst--:
huisnr. 1 H. Rooijmans-van den Wittenboer
huisnr. 3 J. Jessen-Schaap
huisnr. 5 L.M.C. de Bont(Bout?)-Valkenburg
huisnr. 7 A.L. van Etten-Valkenburg
huisnr. 9 J.P.J. Wijn-van Beek
huisnr. 11 A.F. Zimmerman-Lebesque (naar Stratumseind 55 verhuisd)
huisnr. 13 Th. de Rooij-Lier
huisnr. 15 J.H.(of M.)J. Vlemmix-van Rooij
huisnr. 17 ----?
huisnr. 19 Th.J. de Kok-van der Sommen
huisnr. 21 H.C.J. Walraven-Verdonschot
huisnr. 23 weduwe A. van de Marck(Morck)-Avezaath
huisnr. 25 A. Prasser-van der Aa
huisnr. 27 W. van den Boomen-Roos
huisnr. 29 Ch. Ketelaars-Artz
huisnr. 31 P.J.C. Serton-Loomans (naar Houtstraat 30 vertrokken)
huisnr. 33 F.H. Sanders-Vial
huisnr. 35 G.G. van de(n) Wildenberg-Crooimans
huisnr. 37 weduwe H. van de(r) Heijden-Groenen
huisnr. 37 --er wonen hier 2 gezinnen--
huisnr. 39 J.L. Klinkenberg-Bogers(naar Frankrijkstraat 23 verhuisd)
huisnr. 41 H. van Kollenburg-Wijn (naar Versantvoortstraat 23 vertrokken)
huisnr. 43 H. van de Moesdijk-van de(n) Wildenberg
huisnr. 45 A.F. Smits-van Beers
huisnr. 47 J. Ketelaars-Custers
huisnr. 49 J. Vos-Kok
huisnr. 51 H. Hanique-Ebus
huisnr. 53 C. Zopfe-van Liempt
huisnr. 53 P. Oomen-Kuijpers
huisnr. 55 G. van der Linden-Lodewijks
huisnr. 57 ----?
huisnr. 59 Th. Bollen-Wouters
huisnr. 61 A. de Groot-van de(n) Wildenberg
huisnr. 63 G.H. de Rot-Ermen (naar Bakkerstraat 7 verhuisd)
huisnr. 63 P. Smulders-Wouters
huisnr. 65 J. van den Broek-Klessens
huisnr. 67 W. van Houten-Verschuren(Verscharen?)
huisnr. 69 ----?
huisnr. 71 M. Baselmans-van den Broek
huisnr. 71 H. Hoens-Beselmans(Baselmans?)
huisnr. 73 P.J. van Doremalen-van de Moosdijk
huisnr. 75 ----?
huisnr. 77 ----?
huisnr. 79 A.H. Bagen-van de Ven
huisnr. 81 K.U.(of W.) Mateussen-Franse
huisnr. 83 L. van Thoor-van Akkerveken
huisnr. 85 P. van de(n/r) Broek-Hoens
huisnr. 87 J. van Meurs-van der Sanden
huisnr. 89 P.F. de Lepper-Jansen
huisnr. 89 J.B. Jansen-Westelaken
huisnr. 91 C.M. van Sebille-van den Bruggen
huisnr. 93 W. van de(n/r) Heuvel-Grielen
huisnr. 95 A. de Lepper-Willems
huisnr. 97 G. van Loon-Wijnhoven
huisnr. 97 A. van Loon-Vincent
huisnr. 99 A. Mateussen-Lier
huisnr. 101 J. van Tongeren-Manders (naar Vliegtuigstraat 2 verhuisd)
huisnr. 101 M. van Tongeren-Rekmans(tevens naar Vliegtuigstraat 2 vertrokken)
huisnr. 103 W. Jansen-van Doren
huisnr. 103 P. Maas-Jansen
huisnr. 105 H. van de(r) Looij-van den Broek
huisnr. 107 Th. van den Broek-Hoogers
huisnr. 109 J. Meeuwis
huisnr. 111 H. van Doren-Seerden
huisnr. 113 M. Crooijmans-van Rooij
huisnr. 115 A.J. van Lier-Denkers
huisnr. 117 C.W. van Rooij-van der Loo
huisnr. 119 weduwe L. van de Kerkhof-Meeuws
huisnr. 121 P. Crooimans-Bijnen
huisnr. 123 J. van de Gevel-Roijakkers
huisnr. 125 A. Lathouwers-van Rooij
huisnr. 127 H.A. van Loon-Lathouwers
huisnr. 129 Th. J. de Jager-Lathouwers
huisnr. 131 H. Donkers-Hoens
huisnr. 133 H.M. van Buul-Verhoeven
huisnr. 135 J.M. van den Hurk-van Buul
huisnr. 137 H. Verheijen-van Doren
huisnr. 139 W. Donkers-Koppelmans
huisnr. 141 Th. van Lieshout-van de(r/n) Broek
huisnr. 143 --MAGAZIJN-- weduwe Baken(of Bakers)
huisnr. 145 M. Verhoeven-van de(r/n) Donk
huisnr. 147 weduwe C. Bakers-Verhoeven
huisnr. 149 ----?
huisnr. 151 P.M. Rombouts-van Tuijl
huisnr. 153 F. Vergouwen-Talboom
--andere zijde van deze straat--
huisnr. 2 weduwe A. Koolen-Saris
huisnr. 4 weduwe P. Verhoeven-van Pelt
huisnr. 6 weduwe A. van Aspert-Constant(?)
huisnr. 8 weduwe J. van Dijck-Weenink
huisnr. 10 A.J.B. Verrijt-Hollaars
huisnr. 12 --SIGARENFABRIEK n.v. Romul(s)es(-lus?
huisnr. 14 weduwe F.J.A. Notten-Aarts (naar Hoogstraat 85 verhuisd)
huisnr. 16 H.J. Verplak-Dijkman
huisnr. 18 J. Jansen-van Bergeijck
huisnr. 20 kinderen P.L. Strijbos
huisnr. 22 L. Verberkt-Hermans
huisnr. 24 kinderen A. van Bussel
huisnr. 26 J.H. van Gaalen(?)-Rombouts
huisnr. 28 J. de Groot-Geerings
huisnr. 30 H. van de(n/r) Broek-Verdonschot
huisnr. 32 J.B.A. Bax-Loots
huisnr. 32 L.J. Bax
huisnr. 34 weduwe J. Loots-Kuijpers
huisnr. 36 G.A. Verberne-Maas
huisnr. 38 H. van Vroenhoven-van Dinter
huisnr. 40 J.M. Sanders-Manders
huisnr. 42 F. van Eijndhoven-Teuwens
huisnr. 44 L. Loomans-Kruijsen
huisnr. 46 weduwe J.C. Louwers-Sanders
huisnr. 48 ----?
huisnr. 50 F.A.H. van Rooij-Hoogers(?)
huisnr. 52 C. van Dongen-van Lindt
huisnr. 52 A. Nelissen-Vroomans
Huisnr. 54 J.M. van de Moosdijk-Bijnen
huisnr. 56 huisvrouw H. van de(r) Steen-de Lepper
huisnr. 58 Th.A.W. Sweegers-van Stabel
huisnr. 60 H. van Kronenburg-van der Linden
huisnr. 62 J. Braaf-Güggenheim
huisnr. 64 N. Hertzbergen-van Boelen
huisnr. 66 F.J.M. Kessels-Hasenbos (naar Raiffeisenstraat 1 verhuisd)
huisnr. 68 J.P. Hasenbos-van den Broek
huisnr. 68a J.C. Vogels-Lijten (naar Leliestraat 1 verhuisd)
huisnr. 70 J. van den Berghe (naar Den Bosch vertrokken?)
huisnr. 72 J. Crommentuijn-van de Kerkhof
huisnr. 74 F. Mertens-van Etten
huisnr. 76 G. Kruis-Foorth
huisnr. 78 P. Saris
huisnr. 80 kinderen H. Veeneman
huisnr. 82 J. van de Bunder-Cuijten
huisnr. 84 H.C. van de(r) Linden-van Rooij
huisnr. 86 J.S. Mateussen-Swinkels
huisnr. 88 A. Driessen-van der Wiel
huisnr. 88 L.J. Wernaert-Driessen
huisnr. 90 M.J. van de Ven-van Grimbergen
huisnr. 92 C. van de Ven-Hurkmans
huisnr. 94 C. van Grimbergen-van Etten
huisnr. 96 Th. van der Krieken-Dekkers
huisnr. 98 J.W. van de Waardenburg-Manders
huisnr. 100 M. de Groot-Peters
huisnr. 102 J.P. van Litsenburg-van Hoof
huisnr. 104 weduwe G. van Oosterhout-van den Broek
huisnr. 106 F. van den Wildenberg-Hurkmans
huisnr. 106 A. van den Wildenberg-van Wintershoven(naar nr. 103 binnen deze straat verhuisd)--aan de overkant dus!--
huisnr. 108 A. van Dijk-van Hooff
huisnr. 110 weduwe J. Prasser-Nieuwlaat
huisnr. 112 W. van de Laar
huisnr. 114 P.J.H. Hoen(Holms?)-Couwenberg (naar St.Annahof 13 verhuisd)
huisnr. 116 M.J. Fabrie-van Heuven
huisnr. 118 weduwe G. Swinkels-der Kinderen
huisnr. 120 W.J. van der Velden-van de Nieuwenhof
huisnr. 122 P. Hollanders-Huisman
huisnr. 124 weduwe J. van der Kruijs-van den Nieuwenhof
huisnr. 126 G.J. Geerings-Denkers
huisnr. 128 J.J. van Son-Roos
huisnr. 130 H.A. Roos-van Heugten
huisnr. 130 J.J. van Hout-van Tongeren (naar Telegraafstraat vertrokken)
huisnr. 132 L.H. Schoots-Verheggen
huisnr. 134 C. van der Loo-Senders(binnen deze straat naar nr. 132 verhuisd--hiernaast dus!!--)
huisnr. 136 J.H. van Stiphout-Doormalen
huisnr. 138 J.F. Veeneman-Kouwenberg
huisnr. 140 L. Peeters-Manders
huisnr. 140 H.A. Niëls-Manders
huisnr. 142 J.G.C. Verberne-van Hoek
huisnr. 144 A.J.C. van der Sommen
huisnr. 144 P.J. van Grimbergen-van Rooij (naar Bakkerstraat 2 verhuisd)
huisnr. 146 M. Raaijmakers-Jansen(binnen deze straat verhuisd naar nr. 14(.)-laatste cijfer niet te duiden!-
huisnr. 148 A. de Wert-Rozen (naar Boschdijk 273 verhuisd)
huisnr. 150 L. van de Gevel-Donkers
huisnr. 152 F.J. van Bakel-Wijnands
huisnr. 152 F.C. Swinkels-Tebak
huisnr. 154 H.J.C. Mathijssen-Leenhouwers
huisnr. 156 weduwe H. Tebak-Raaijmakers
-
In 1940 was de situatie weer heel anders.
Mijn ouders (Michiel van Loon, bakkerij) kocht het huis met winkel van een slager op nr. 17. Tijdens de oorlog woonde de fam. Kok bij ons in op 17a, later Harry Waterschoot, die een dochtertje had: Ansje. Na 1953 zijn wij verhuisd naar Stratum. Alle kinderen uit de buurt zaten op de Mariaschool in de Houtstraat. Dit was een nonnenschool, met nonnen die ons heel goed les gaven, al waren ze niet altijd even vriendelijk.
-
Hans vroeg mij of ik de kleine correcties hier bij wilde zetten.
In de papieren van de annexatie staat dat de Kerkstraat verandert is in de Kruisstraat, maar in het adresboek van 1920 (dus 1919) staat dat het eerst KERKWEG heette. Alle namen van de Kerkweg corresponderen met de namen van de Kruisstraat.
Huisnr. 5. de naam is, de Bont.
Huisnr. 13. Van Rooij
Huisnr. 15. JJH Vlemmix
Huisnr. 17. Hier woonde in 1919 (volgens het adresboek van 1920) Th.J de Kok
Huisnr. 23. Wed. AADE van der Marck
Huisnr. 35. Van den Wildenberg
Huisnr. 37. Van der Heijden
Huisnr. 43. Van den Wildenberg
Huisnr. 51. JBAH Hanique
Huisnr. 61. Van den Wildenberg
Huisnr. 67. Moet zijn Verschuren
Huisnr. 69. In adresboek 1920 F. van Gennip
Huisnr. 71. Moet zijn Baselmans
Huisnr. 75. In adresboek 1920 J. van den Broek
Huisnr. 77. In adresboek 1920 JC Dirkx
Huisnr. 81. W Mateussen
Huisnr. 85. Van den Broek
Huisnr. 93. Van den Heuvel
Huisnr. 105. Van der Looij
Huisnr. 119. Meisjesnaam is Meeuwis
Huisnr. 141. Meisjesnaam van den Broek
Huisnr. 143. Weduwe Baken
Huisnr. 145. Meisjesnaam van de Donk
Huisnr. 149. In adresboek van 1920 PH van den Nieuwenhof
Andere zijde
Huisnr. 4. Wed. J. Verhoeven
Huisnr. 6. Inderdaad Constant
Huisnr. 12. NV Romules
Huisnr. 26. Inderdaad van Gaalen
Huisnr. 30. Van den Broek
Huisnr. 32. JBM Bax
Huisnr. 44. Inadresboek staat J
Huisnr. 48. In adrsboek van 1920: Th. Mansveld.
Huisnr. 50. Inderdaad Hoogers
Huisnr. 56. Van der Steen
Huisnr. 64. Herzberger
Huisnr. 70. Inderdaad naar 's-Bosch
Huisnr. 76. In adresboek staat Kruijs (nog niet bekend hoe het nu echt geschreven moet worden)
Huisnr. 84. Van der Linden
Huisnr. 86. JF Mateusen
Huisnr. 114. PJH Hoens "“ Cauwenberg
Huisnr. 118. Nog geen Weduwe in 1920, dit is er later bijgezet.
Huisnr. 146. Waarschijnlijk naar nr. 148 gegaan, daar staat hij in 1922.
-
Theo de Kok woonde bij ons in boven de winkel in een deel van ons huis op nr. 17.
-
Op nr 127 was gevestigd een grutterswinkel van fam Lathouwers, Mijn oma trouwde met H. van Loon en was zelf slachteres. Haar zus had op 129 een eigen café. Later op dat adres M. van Loon (juw).
-
nr. 125 is in 1954 veranderd in 163, 127 werd 165 en is afgebroken in 1958 en opnieuw gebouwd, nr. 129 werd in 1954 167 en in 1984 167a.
-
Er was ook nog een nummer 155 nl van bakker Falier.
Later met een patatzaak, dat was een stuk van de bakkerij (hoek van Kinsbergenstraat).
-
De laatste kaart van de Kruisstraat is van nr. 153 en dat werd veranderd in 1954 in nr. 189. Dat was bakker Falier.
-
Mijn vader, Pieter Beks, woonde als klein kind in 1929-1930 op nr 25 in de Kruisstraat. Daarna verhuisde het gezin met de 2 zonen en 2 dochters naar de Boschdijk 52 (oude nummering).
-
Voor cafetaria van Dam heeft er ook een filiaal van stomerij Rath en Co gezeten uit Veghel. Ik ben daar enkele jaren chauffeur geweest.
-
Mijn vader, Willie van der Pas oftewel Radio van der Pas, had zijn zaak op de Kruisstraat 132. Gebouwd in 1968. Ook was er een beneden verdieping met een platen zaak waar mijn moeder (Hermie de Heyde) dan stond. Ik heb nog diverse oude foto's van woensel.
==Stuur maar in Rita. we verheugen ons er op.==Hennie.===
-
Radio van der Pas had eerst een winkel aan de Hemelrijken. Mijn vader had een radiowinkel aan de Kruisstraat Radio van de Ven. Ik heb ook nog filmpjes uit die tijd.
-
Zat Rath en co niet naast v Dam. Ik herinner mij dat die er allebei tegelijk zaten.
-
Die had toch eerst een zaak in de Hemelrijken op nummer 173, of was dat zijn vader? Zij hadden ook 1 of 2 hele grote honden, deense doggen.
-
Op het gedeelte van de Kruisstraat waar van Dam zat was ook de zaak van de dames Latour. Zij verkochten kleding, nachtgoed etc. Je kon er ook de ladders in nylon kousen op laat halen!
-
Mijn opa had inderdaad een radiozaak op 't Hemelrijken ook radio van der Pas, daar voor, geloof ik, in de Wattstraat maar dat weet ik niet zeker. Mijn vader heeft de Kruisstraat nieuw geopend als nieuw pand. En inderdaad hadden wij vroeger (heel lang geleden) een Deense dog. Ik was toen natuurlijk nog een klein kleutertje, maar ik weet 't nog wel. Wat betreft radio van de Ven, dat weet ik niet zo goed meer. Waar zat jullie pap dan met de radiozaak? Ik weet nog wel radio Wiener en van de Broek.
-
Peter en Willem, hebben jullie een emailadres, voor als jullie eventueel foto's hebben of inderdaad nog filmpjes. Zou leuk zijn. Mijn beide ouders zijn al overleden.
==Rita, heb je zelf nog mooie foto's voor onze site? Altijd leuk. Je kan altijd kontakt opnemen met de redactie.==Hennie.===
-
Is er een van de fam. van de Pas getrouwd met een dochter van Buijs woninginrichting Boschdijk? Deze mensen wonen in Eersel, ik ben daar geweest met een boek over Woensel West en de man vertelde mij dat hij vanuit de Wattstraat is verhuisd naar Hemelrijken en daar zijn radiozaak heeft voortgezet, heel aardige mensen die veel te vertellen hadden over Woensel.
-
Die man was mijn vader, mijn vader is 50 jaar getrouwd geweest met mijn moeder, die nu 6 jaar geleden overleden is. Mijn vader is nu ruim 1 jaar geleden overleden. Hij was kort voor hij stierf blijkbaar hertrouwd met een van Buijs. Nog geen jaar getrouwd, maar die oude foto's heb ik in ieder geval nog. Zijn zus woont op de hoek Kruisstraat / Bakkersstraat en die weet heel erg veel van Woensel. Ze noemen haar het vrouwke van Woensel: Luus Marijnissen - van der Pas is haar naam.
-
Rita,het leek of hun 50 jaar of langer getrouwd waren, sorry als mijn commentaar je pijn gedaan heeft. Heeft u nog foto's over Woensel West? Wij zijn altijd benieuwd naar foto's over deze wijk, zie ook de zuster site van www.Eindhoven-in-beeld.nl www.paulusscholen-in-beeld.com veel foto's over de omgeving Pauluskerk en Woensel West.